Uutiset

22.1.2018 14.10

Hiihtoväylillä ei saa kävellä

Hiihtoväylillä kävely on herättänyt paljon keskustelua julkisuudessa tänäkin talvena.

Paimion kaupungin hallinnoimilla ja hoitamilla hiihtoväylillä on muu liikkuminen kuin hiihto kielletty hiihtokauden ajan. Eli silloin kun kuntoväylälle on kunnostettu hiihtoväylä, ei sinne ole asiaa kuin suksilla.

Ladulla ei saa kävellä

Kaupungin hoitama hiihtoväylä on kuluttajatuote, jonka ylläpidosta ja turvallisuudesta palveluntarjoaja vastaa. Väylillä on merkein osoitettu kävelykielto. Hiihtoväylällä kävelevä aiheuttaa vahingonteon ja syyllistyy kuluttajatuotteen vahingoittamiseen ja turvallisuuden vaarantamiseen. Lisäksi järjestyslaissa on pykälä, joka kieltää koiran ulkoiluttamisen yleiseen käyttöön kunnostetulla hiihtoväylällä.

 

Hiihtokausi on meillä yleensä todella lyhyt. Useimmiten vain muutaman viikon mittainen ja sekin lyhyemmissä jaksoissa. Aurattuja ja hiekoitettuja kulkuväyliä löytyy Paimiostakin talvisin hyvin runsaasti. On siis myös itsekästä, jos antaa itselleen oikeuden kävellä hiihtoväylillä, kun se aiheuttaa väylien vahingoittumista ja vaaratilanteita sekä selvää haittaa ja kiusaa hiihtäjille. Käänteisesti voidaan ajatella myös niin, että jos kaupunki antaisi luvan käyttää hiihtoväylän luisteluhiihtoon tarkoitettua osaa kävelyyn, tulisi kaupungin se hiekoittaa taatakseen siinä turvallisen kävelyn.


Nämä säännöt olisi vanhempien hyvä kertoa myös lapsilleen. Tiivistettynä siis. Silloin kun on hiihtokelit, on kuntoväylä tarkoitettu vain hiihtäjille ja kaikkina muina aikoina siellä saa harrastaa muuta kevyttä liikennettä, kuten kävelyä, juoksua ja pyöräilyä. Näiden sääntöjen ja ohjeiden myötä toivommekin jatkossa ”laturauhaa”.


Tekniset ja ympäristöpalvelut


Palaa otsikoihin