Uutiset

6.12.2017 17.26

Heikki Uotilalle vuoden 2017 Paimio-mitali

Paimio-mitali numero 22 luovutettiin vuoden 2017 itsenäisyysjuhlassa riistapäällikkö Heikki Uotilalle, joka on työskennellyt niin työelämänsä aikana kuin vapaa-aikanaan monipuolisesti luontoa ja paikallisten yhteisöjen toimintoja edistäen ja kehittäen.

Paimiolaisen kuvanveistäjä Raili Mikkosen suunnittelema Paimio-mitali jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2003. Tänä vuonna jaettiin Paimion kaupunginhallituksen päätöksellä yksi Paimio-mitali. Mitalin saajan tulee olla yleisesti arvostettu henkilö, joka on saavuttanut menestystä toiminnallaan Paimion ja paimiolaisuuden hyväksi mm. kulttuurin, tieteen, urheilun, sosiaalitoimen, talouselämän tai yhdyskuntatyön alueella.


Itsenäisyysjuhla2017 (60)_Uotila
Heikki Uotila vastaanotti Paimio-mitalin Vistan koulun 1-salissa järjestetyssä itsenäisyysjuhlassa.

Hämeen Tuuloksessa syntynyt, pikkupojasta asti luontoa ja metsästystä harrastanut Uotila opiskeli aikoinaan biologiksi ja työskenteli sen jälkeen Lapissa mm. Lapin maakuntamuseon amanuenssina ja Urho Kekkosen kansallispuiston johtajana.1980-luvun lopulla avautui paikka riistapäällikkönä Varsinais-Suomen riistanhoitopiirissä, jonka toimisto sijaitsi Paimiossa. Riistapäällikkönä hän toimikin eläköitymiseen eli vuoteen 2010 asti.

 

Uudella kotipaikkakunnallaan Uotila on osallistunut aktiivisesti ja monipuolisesti myös vapaaehtoistyöhön. Kädentaitojensa ja perinnetietoutensa ansiosta hän on toiminut esimerkiksi erilaisten työpajojen vetäjänä ja eri-ikäisten henkilöiden kouluttajana. Repertuaariin ovat kuuluneet niin maisemanhoitotyöt, luonnonsuojeluun liittyvät projektit kuin ruokakulttuurikin. Paimion Sotaveteraanien Tuki ry:n, Partio- ja Lions Club -toiminnassa hän on avustanut erilaisissa käytännön toiminnoissa.

 

Vapaaehtoistoimintaan motivaatiota on Uotilalle antanut erityisesti yhteistyö osaavien ihmisten kanssa. Porukkahenki, muilta saatu tuki ja auttamisen halu ovat kannustaneet toimimaan yhteiseksi hyväksi. Paimiolaiset ovat saaneet nauttia Uotilan antamasta panoksesta sekä hiljaisessa taustatyössä että näkyvässä toiminnassa, kuten retkiopastuksissa ja yleisöesitelmissä. Uotila on vapaaehtoistoiminnassa jakanut tietojaan ja taitojaan pyyteettömästi ja perusteellisesti yhteisten asioiden hyväksi.

Heikki Uotilan panos yleishyödyllisten ja luontoasioiden edistäjänä on ollut laaja-alaisuudessaan ja pitkäjänteisyydessään huomattava.Palaa otsikoihin