viva vista nakyma2

Valtakunnallinen ehkäisevän päihdetyön viikko

5.11.-11.11.2018

Ehkäisevän päihdetyön viikkoa vietetään viikolla 45. EPT-viikon teemana on tänä vuonna nuoret ja nuuska. Nuuskan suosio nuorten keskuudessa on kasvanut: 8-9-luokkalaisista nuorista 4,5% ja ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelevista 10,3% nuuskaa päivittäin. (THL, kouluterveyskysely 2017). Ehkäisevän päihdetyön viikolla kannustetaan ammattilaisia ottamaan nuuska puheeksi nuorten kanssa.

Paimiossa Ehkäisevän päihdetyön viikolla tarjotaan valistusta 6-9-luokkalaisille, sekä heidän vanhemmilleen, että muille asiasta kiinnostuneille.


Ohjelmassa on mm.

-Tiistaina 6.11 laillisuuskasvatusta 8- ja 6-luokkalaisille Paimio-salissa lähipoliisi Mika Salosen toimesta.

-Keskiviikkona 7.11 kokemusasiantuntija Hanna-Leena Hurri kertoo päihderiippuvuudestaan 9-luokkalaisille sekä iltapäivällä klo 14.15-15.00 hän pitää kaikille nuorten parissa toimiville luennon siitä, millainen sairaus on kyseessä, mitä se aiheuttaa, miten sen voi tunnistaa ja miten siitä voi toipua. Samana iltana klo 18 on 8-luokkalaisten vanhempainilta, jossa keskustelussa mukana kokemusasiantuntija Hanna-Leena Hurri, koulu- ja nuorisopalveuiden edustaja sekä huumepoliisi Janne Aro-Heinilä.

-Torstaina 8.11 Niko-projektin nuuskanäyttely sekä paja- ja etsivänuorisotyö esittäytyy yläkoulun aulassa sekä nuuskanäyttely Nuorisotalo Tillintuvalla klo 17.30-19.30.


Järjestäjinä: Ehkäisevän päihdetyön rahasto, Paimion kaupungin nuoriso- ja sosiaalipalvelut, Vistan yhtenäiskoulu, Vistan koulun vanhemmat ry, Paja- ja etsivätyö, Lounais-Suomen poliisilaitos, MLL, tukioppilaat sekä Niko-projekti