viva vista nakyma2

Panu Kailan luento perinteisistä maaleista

13.11.2018 klo 18:00-19:30

Perinnerakentamisen asiantuntija, arkkitehti Panu Kaila kertoo Kalkittomasta kalkkimaaleista ja muista enemmän ja vähemmän perinteisistä maaleista.

Omatoimirakentajan ja -sisustajan suosituin työala on maalaus. Värien valinta on kiinni omista silmistä ja teknisiä maalausneuvoja löytyy kaikista rautakaupoista, lehdistä ja netin täydeltä. Kaikki ei kuitenkaan ole aina sitä mitä sanotaan ja on hyvä nähdä maalaus pintaa syvemmältä. Modernien maaliaineiden katveessa sinnittelevät perinteiset työtavat ovat nykyisin saavuttamassa suosiota. 

B322.1.Peru.01-lehmä

Perinnerakentamisen asiantuntija, arkkitehti Panu Kaila käy esityksessä läpi tavallisia maaliaineita, niiden ominaisuuksia ja työmenetelmiä sekä puun että rappauksen maalaamisessa. Myös koko lailla unohduksissa olevia, kuten maitomaalia. Esillä on myös maalien moderneja versioita ja ainenimitysten kirjavuutta.

Luentoon on vapaa pääsy. 
Luento on Paimiosalissa, Vistantie 18 Paimio.
Luennolle ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Luento on toteutettu yhteistyössä Paimion opiston ja Lyyli Tuomolan Säätiön / Käsityömuseo Miilan kanssa ja on osa Kärest pitäen -hanketta. Hanketta rahoittaa ELY-keskus ja Varsin Hyvä ry.