viva vista nakyma2

Ystävyyttä yli rajojen -näyttely näyttelyparvella

29.11.-11.1.2018

Vuodenvaihteen tienoon näyttelynä Paimion kaupungintalon näyttelyparvella on paimiolaisen Kriivarin koulun ja audrulaisen (Virosta) Jööpren koulun yhteisnäyttely Ystävyyttä yli rajojen.

Yhteistyö koulujen välillä on kestänyt kaksikymmentä vuotta. Joka vuosi 10 viidesluokkalaista oppilasta ja kaksi opettajaa viettää viikon ystävyyskoulun vieraana. Tänä vuonna virolaiset oppilaat ja opettajat olivat Paimiossa syyskuun lopulla. Viikon aikana virolaiset ja Kriivarin viidesluokkalaiset opiskelivat koululla ja tekivät tutustumisretkiä Paimioon ja Turkuun. Virolaiset oppilaat asuivat viidesluokkalaisten kodeissa.


Keväällä Kriivarin  viidesluokkalaisia opettajineen  lähtevät vuorostaan Jôôpren kouluun, joka sijaitsee Audrun kunnassa lähellä Pärnua. Paimiolla ja Audrulla on ollut ystävyyskuntasopimus vuodesta 1993 alkaen.

Näyttelyssä on mukana Jôôpren koulun viidesluokkalaisten töitä. Kriivarin koulun viidesluokkalaisten töissä on kuvattu villasukkia ja pöllöjä, jotka ovat koulujen tunnuksia.

Kriivari&jööpre
Tämän vuoden syyskuun lopulla otettu kuva, jossa on tämän vuoden vitoset Kriivarin ja Jööpren kouluista opettajineen. Kuvassa ollaan Helsingin satamassa saattamassa virolaisia oppilaita kotimatkalle mukavan viikon jälkeen.