Vistan koulukeskus-8_rajattu

Kouluruokailu

Paimion kaupungin kouluille tuotetaan n. 1700 koululounasta päivittäin.

Koululaisille tarjottu ateria sisältää pääruoan lisäkkeineen, salaatin tai raasteen sekä salaatinkastikkeen, maidon, piimän ja veden, näkkileipää ja kasvispohjaista ravinto-rasvaa. 1-2 kertaa viikossa tarjotaan pehmeää leipää. Vaihtelua kouluruokailuun tuovat erilaiset teemapäivät sekä ruokaperinteeseen kuuluvat juhlapyhät.

 

Kouluruokailun keskeisenä tavoitteena on varmistaa nuorten oppilaiden hyvinvointi, terveys sekä vireystaso. Rauhallinen ruokahetki hektisen koulupäivän aikana tuo tervetulleen tauon ja lisää tehoa oppimiseen. Koulujen  lounasaterian tarkoituksena on tyydyttää noin kolmasosa päivittäisestä energiantarpeesta. On erittäin tärkeää, että nuori syö koulussa tarjotun täysipainoisen ateriakokonaisuuden.

 

Kouluruokailun onnistuminen on osa kasvatustehtävää, johon tarvitaan niin opettajien, vanhempien kuin ruokapalveluhenkilöstönkin myötävaikutusta. Erityisruokavalioita noudattavien oppilaiden on mahdollista saada yksilöllinen ateria terveydellisten tai vakaumuksellisten syiden perusteella.

 

Koululaiset annostelevat itsepalvelulinjastosta ruokansa itse, joten  viimekädessä kouluruokailun ravitsemuksellisten tavoitteiden toteutuminen riippuu siitä, mitä lapsi tai nuori lautaselleen valitsee. Ruokaa saa aina hakea lisää. Kappaletavaroiden annosmäärää ei ole rajoitettu.


VistanPadassa on tarjolla  maksullinen välipala klo 13.00 välitunnilla 4 - 9 luokan oppilaille. Välipalan tarkoitus on tukea oppilaan jaksamista pitkän koulupäivän aikana. Välipala maksetaan välipalakortilla. Käteinen raha ja maksukortti eivät käy maksuvälineenä. Välipalakortissa on eriarvoisia ruutuja (0,50 ja 0,20), joita "ruksitaan" koululaisen välipalakorttiin. Välipalakortti ostetaan etukäteen Arkean verkkokaupasta https://verkkokauppa.arkea.fi/valipalakortti. Kortti noudetaan VistanPadan välipalamyyntipisteestä eli koulun ruokasalista oppilaan nimellä.


Ruokapalvelut tuottaa Arkea Oy


LukionPata21_pieniLukion ruokasali