Paltan palvelukeskus-13_rajattu

Ikäihmisten ruokapalvelut

Arkea Oy:n ruokapalvelut huolehtii Esperi Viljaskan, Paltanpuiston palvelutalon, Tikkalan päivätoimintakeskuksen ateriat sekä Paimion-Sauvon kuntayhtymän terveyskeskuksen ateriapalveluista. 


Asiakkaille toimitetaan aamupala, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala jokaisena päivänä. Päivän ateriakokonaisuudet varmistavat päivittäin asiakkaalle riittävän ja monipuolisen ruokavalion.


Paltan palvelukeskus-5Paltanpuiston palvelukeskuksen ruokasali

Ateriakokonaisuus

Ruokalistan laadinnassa noudatetaan kahta 6 viikon kiertävää ruokalistaa, joissa huomioidaan kunkin vuodenajan tyypilliset ruokalajit ja juhlapyhät sekä otetaan huomioon asiakaskunnan makutottumukset ja ravitsemukselliset erityispiirteet. Ruokavalio koostetaan asiakkaille tutuista ruokalajeista ja valmistuksessa otetaan huomioon myös rakenne sekä maustaminen.


Ateriakokonaisuudet on suunniteltu ruokalistalle niin, että tarvittava energiansaanti varmistuu joka päivä, sillä ravitsemus on osa sairaaloiden ja vanhainkotien kokonaishoitoa. Vaativatkin erityisruokavaliot toteutetaan jokaisella aterialla yksilöllisen asiakastarpeen mukaan.


Asiakkaan kokonaisravitsemuksen turvaamisen kannalta on yhteistyö osastojen henkilökunnan sekä ruokapalveluhenkilöstön kesken ensiarvoisen tärkeää.

Kotiateriapalvelu

Osana kotona asumisen tukemista Arkea Oy:n ruokapalvelu valmistaa ja toimittaa maittavia kotiaterioita. Ikäihmisten terveyteen ja vireyteen voidaan vaikuttaa täysipainoisella ravitsemuksella. Ruokalistan suunnittelussa otetaan huomioon ikäryhmän mieltymykset ja toiveet.

 

Ruoan monipuolisuudella on suuri merkitys ihmisen hyvinvoinnille ja jaksamiselle arjen askareissa. Kotiateriapalvelun ateria vastaa keskimäärin yhtä kolmasosaa ikäihmisten päivän suositellusta ravintoaineiden saannista. Erityisruokavaliot huomioidaan yksilöllisesti.

 

Aterioita valmistetaan ja toimitetaan kotihoidon piirissä oleville sekä muille ateriapalvelua tarvitseville asiakkaille. Katso tarkemmin kaupungin

Kotihoidon ateriapalvelu- sivulta.


Ikäihmisten mieltymyksiin sopivat maittavat kotiateriat valmistetaan Peimarin keittiössä. Kotiateriaan sisältyy pääruoka lisäkkeineen, salaatti ja jälkiruoka. Keiton kanssa tarjoamme lisäksi aina leivän tai piirakan. 
Muistathan, että kotiateria on aina säilytettävä kylmässä alle (+ 6 astetta)!


PaltanPadan ruokasali

Ruokasali (Paltantie 4) on avoinna arkisin klo 11.00 - 13.00

Ruokavaihtoehtona on myös kasvisruoka.

Lounas sisältää lämpimän ruoan, ruokajuoman, salaatit, leivän, levitteen ja kahvin.

Ruokasali on avoinna kaikille asiakkaille.

Lounasta voi ostaa myös mukaan.