Arkea_RUOKAPALVELUT_1540x395_0

Ruokapalveluiden esittely

Paimion kaupungin ruokapalveluista vastaa Arkea Oy:n noin 25 henkinen osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö. Päivittäin valmistetaan n. 2 300 lounasateriaa ja asiakkaita palvellaan kaikissa elämänkaaren vaiheissa. Tarjottavat ateriat suunnitellaan vastaamaan kunkin ikäkauden mieltymyksiä siten, että ruoalla on myönteinen vaikutus asiakkaiden hyvinvointiin. Ruokalistat suunnitellaan vastamaan ravintosuosituksia.

 

Ravitsemissuosituksissa korostetaan ruokavalion kokonaisuutta. Tasapainoinen ravintoaineiden saanti, energian saannin ja kulutuksen tasapainottaminen, hiilihydraattien suhteellisen osuuden lisääminen, kovan rasvan ja natriumin saannin vähentäminen sekä alkoholin kulutuksen pitäminen kohtuullisena ovat tavoitteina suomalaisten ravitsemuksen parantamiseksi.

 

Tavoitteena on myös vastata taloudellisesta ja asiakaslähtöisestä toiminnasta ja sen kehittämisestä yhteistyössä tilaajan, asiakkaiden ja henkilöstöryhmien kanssa. Toimipisteiden ajatusta tuetaan säilyttämällä eri asiakasryhmien erityispiirteet.

 

Ravitsemuspalveluja tuotetaan 3 valmistuskeittiössä ja 12 palvelukeittiössä. Valmistuskeittiöinä toimivat PaltanPadan keittiö, VistanPadan keittiö ja LukionPadan keittiö.