Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.1.2018 alkaen

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut tulevat mahdollisesti muuttumaan 1.1.2018 alkaen, sillä hallitus on antanut 19.9.2017 eduskunnalle varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakiin liittyvän esityksen. Asiasta tiedotetaan lisää myöhemmin.


Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut 1.3.2017 alkaen

 

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksut määräytyvät  perheen koon ja verotettavien tulojen sekä varhaiskasvatukseen varatun ajan perusteella. Maksu peritään 11 kalenterikuukaudelta toimintavuoden (elo-heinäkuu) aikana.


Maksut tarkistetaan kaikkien tällä hetkellä varhaiskasvatuksessa olevien osalta maaliskuussa 2017. Uusia tulotietoja ei tarvitse toimittaa, jos syksyllä 2016 toimitetut tiedot ovat edelleen voimassa.

Erityisesti 2-3 hengen perheiden on syytä tarkistaa varhaiskasvatusmaksun suuruus, koska tulorajat ovat muuttuneet ja maksu saattaa laskea. Tulotiedot tulee toimittaa viimeistään maaliskuun aikana tuloselvityslomakkeen ohjeiden mukaan päivähoitotoimistoon. Muutoksia ei tehdä taannehtivasti.


Korkein maksu  on 1. lapsesta (=nuorin lapsi) 290 €/kk ja 2. lapsesta 90 % ensimmäisen lapsen maksusta. Kolmannesta tai sitä useammasta lapsesta maksu on 20 % ensimmäisen lapsen maksusta.


Esiopetus on maksutonta.

Esiopetusta täydentävästä varhaiskasvatuksesta peritään 60%, 65%, 70% tai 85% varatun hoitoajan mukaisesti. Esiopetusta täydentävä varhaiskasvatus alkaa 1.8. ja päättyy 31.5. Esiopetuksessa olevan lapsen varhaiskasvatusmaksua ei muuteta syys-, joulu- ja hiihtoloman aikana. Kesäaikana (kesä- ja heinäkuussa) varhaiskasvatusmaksu on täysi kuukausimaksu tai em. prosenttiosuus.


Katso tarkemmat asiakasmaksua koskevat ohjeet ja lisätiedot oheisesta maksutiedotteesta.

 

Maksulaskuri päivähoitomaksun arviointiin

 

Lisätietoja antavat:

varhaiskasvatusohjaaja Anne Kuisma, (02) 474 5241.

varhaiskasvatuksen palveluneuvoja Viivi Mustonen, (02) 474 5239.

etunimi.sukunimi(at)paimio.fi