Päiväkodin toiminta

Leikki kuuluu lapsen jokaiseen päivään ja sille olemmekin varanneet runsaasti tilaa, aikaa sekä välineitä. Päiväkotimme laaja piha-alue tarjoaa niin ikään mahdollisuuden monenlaiseen leikkiin ja liikuntaan. Tärkeä osa oppimisympäristöä on myös päiväkodin lähiympäristö. Teemme retkiä läheiseen metsään, leikkipuistoon, kirjastoon jne.

 

Pelit, kirjat ja piirustustarvikkeet sekä muu toimintamateriaali on sijoitettu helposti lasten ulottuville ja vapaasti käytettäväksi. Materiaalia lisätään ja vaihdetaan lasten oppimisen ja kiinnostuksen mukaan. Toiminnan loputtua lapset vievät tavarat paikoilleen sekä siistivät omat paikkansa.

 

Päiväkodissamme ryhmät toimivat ”yhdessä ja erikseen”. Koko päiväkodin väelle, niin lapsille kuin aikuisillekin on yhteistä mm. säännöllisesti pidettävät yhteiset musiikkihetket. Esikouluikäisten lasten toimintaa toteutetaan Paimion kaupungin sekä päiväkodin oman esiopetussuunnitelman mukaisesti. Toimintaa toteutetaan päivittäin pienryhmissä lasten iän ja kehitystason mukaan. Päiväkodin kaikki tilat ovat päivittäin lasten käytössä.


Eskareiden toiminta

Toimintakaudella 2018 – 2019 Ala-Vistan päiväkodin eskarit jatkavat yhteistyötä Jokelan koulun 1-luokkien kanssa.

 

Antoisan yhteistyön myötä niin koulu, oppilaat kuin opettajatkin tulevat eskareille tutuiksi ja koulun aloittaminen tulevana syksynä tulee entistä helpommaksi.


Lisäksi olemme mukana koulun järjestämissä erilaisissa tilaisuuksissa.