Kansainvälinen toiminta

Erasmus+ hanke "Accept, respect and get your message heard"

Uusi Vistan koulun kansainvälisyyshanke on kaksi vuotinen, 2015-2017. Hankkeen yhteistyökumppanit ovat Belgiasta ja Portugalista.

Projektin aloituskokous oli Paimiossa 21. - 24.10.2015. Hankkeesta vastaa Hanna Niiranen ja kansainvälisyystiimi.


Seuraava tapaaminen on Belgiassa 17.-21.4.2016. Opettajista mukana Hanna Niiranen, Jukka-Pekka Perälä ja Sofia Jääskeläinen.


Erasmus+ hanke "Vista - new visions"


Vista – new visions (Erasmus+ Key Action 1)


Tämän hankkeen tarkoitus on tarjota opetushenkilöstölle koulutusta ja työskentelyä ulkomaisissa oppilaitoksissa. Hankkeen kautta pääsee viisi opettajaa ja yksi ohjaaja oppimaan uutta, kokemaan koulujen arkipäivää ja toteuttamaan suunnittelemiaan työpajoja omalta alaltaan. Tavoitteena on kansainvälistää omaa koulua, hankkia kontakteja tulevaa yhteistyötä varten sekä antaa uusia näkökulmia eli new visions.Tuomas Mikkola Belgiassa 24.-29.4.2016:Aiheena liikunnan opetus. Oheinen kuva Limburgin maakunnallisestä lehdestä, joka julkaisi jutun Tuomaksen vierailusta.Arto Vastamäki, Saksan Odenthal 30.11.-6.12.2014


KV_Arto

teemoina kuvataiteen opetus, yhteistyö Paimion ystävyyskaupungin koulujen kanssa (Arto yläkuvassa vasemmalla), alla yksi jakson kuvataidetuotoksista


KV_Arto2


Satu Råberg, Portugalin Tondela 7.-14.4.2015

aiheena erityisopetus ja avustajan työ. Satu ohjasi tanssillisia työpajoja (kuvassa)


KV_Satu


Maija Koskenrouta, Skotlannin Edinburgh 4.-13.6.2015


KV_Maija

Suomen englannin opettajien liiton kesäkurssi, kieltä ja kulttuuria tiiviinä pakettinaMarjo Numminen, Ranskan Wissembourg (College Otfried) 12.-19.9.2015KV_MarjoMaantieteen, biologian sekä ympäristökasvatuksen job shadowing.Leirikoulu Ruotsissa Ljungbyssä 8. - 11.9.2014

Vistan koulun oppilaita oli mukana 15 ja opettajat Kristiina Hellén ja Vilhelmiina Uotila. Ohjelmassa olivat mm. käynnit Carl von Linnén kotipaikassa, IKEAn alkulähteillä, Boda Borg -elämyspuistossa. Oppilaat majoittuivat isäntäperheiden kodeissa. Kommunikointikielenä oli englanti ja matka oli kaikkien mielestä onnistunut.

Pohjoismainen leirikoulu Paimiossa 9. - 12.9.2013


Pohjoismainen leirikoulu on järjestetty jo vuosien ajan Paimion pohjoismaisten ystävyyskuntien koulujen kesken. Viime syksynä olimme 15 oppilaan kanssa Ruotsissa Ljungbyssä ja nyt ruotsalaiset saapuvat meidän vieraaksemme Paimioon. Vieraita Ljungbystä tulee yhteensä 17. Tanska ja Norja ovat hiljalleen vetäytyneet toiminnasta, mutta onneksi Ruotsi ja Suomi jatkavat!! Leirikoulun aikana oppilaat tutustuvat toisiinsa erilaisten leikkien ja pelien avulla ja saamme nauttia muistakin mukavista esityksistä (esim. musiikista). Tutustumme järjestävään ystävyyskuntaan, sen kouluun ja teemme retkiä päänähtävyyksiin. Tärkeintä on kuitenkin solmia ystävyyssuhteita yli maa- ja kielirajojen.

Comenius-hanke 

Comenius

Euroopan Unionin Elinikäisen oppimisen ohjelma tukee koululaisten jacomeniuslogo koulujen kansainvälistymistä. Ohjelman yksi rahoitusmuoto on Comenius, josta koulujen yhteistyöhankkeet Euroopassa voivat saada tukea.   Vistan koulu on 1.8.2011 alkaen mukana tällaisessa kansainvälisessä Comenius-hankkeessa ja hankkeen yhteistyökumppanit ovat:

  • Gymnasium Lachendorf, Saksa
  • IES Enrique Diez-Canedo. Espanja
  • Zespół Szkół nr 3 im. Stanisława Wyspiańskiego, Puola
  • Osnovna šola Razkrižje, Slovenia
  • Collège Otfried, Ranska
  • Agrupamento de Escolas de Campo de Besteiros, Tondela, Portugali


Hanke on kaksivuotinen ja sen koordinaattorina Vistan koulussa on opettaja Hanna Niiranen. Comenius-tiimin muut opettajajäsenet ovat Kati Kukkonen, Arto Vastamäki, Maija Koskenrouta, Piia Sammal, Hanna Tuominen ja Vilhelmiina Uotila. Hankkeen nimi on ”Inside Landscape – Outside Landscape”. Otsikko käsittää hankkeen kaksi ulottuvuutta: toisaalta itsearviointia, oppimisen pohdintoja (Inside) sekä toisaalta oman kouluympäristön tarkastelua, kehittämistä (Outside).