Siirry sisältöön

Kansalaisopisto

Paimion kansalaisopisto tarjoaa erilaisia kursseja sekä lapsille että aikuisille.

Paimion kansalaisopisto järjestää erilaisia kursseja niin lapsille kuin aikuisillekin. Kurssit alkavat pääsääntöisesti syyskuussa ja loppuvat maalis-huhtikuussa, mutta opisto järjestää myös eri teemoihin liittyviä lyhytkursseja.

Kursseja järjestetään aina teatterista kotitalouteen. Voit opiskella kansalaisopistossa myös muun muassa tietotekniikkaa ja kieliä, kuten saksaa tai ranskaa. Kurssien lisäksi voit osallistua myös yksittäisille luennoille.

Osalle kursseista voit osallistua etänä verkon kautta. Fyysisiä opetuspaikkoja on useita ympäri Paimiota ja Sauvoa – kursseja järjestetään esimerkiksi Vistan koululla, uimahalli Solinassa ja Sauvon koulukeskuksessa.

Opiston toimialueena ovat Paimion ja Sauvon kunnat, mutta opiskelijoiksi ovat tervetulleita kaikki kotikunnasta riippumatta.

Toimi näin

Kurssiohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät opiston verkkosivuilta.

Tutustu tarjolla oleviin kursseihin verkkoasiointikanavalla ”Paimion opistoon ilmoittautuminen”. Kunkin kurssin tiedoista löydät sekä tarkat tiedot kurssista että ohjeet ilmoittautumiseen. Tarkat ilmoittautumisohjeet löydät myös sekä asiointikanavan ”Paimion opistoon ilmoittautuminen” etusivulta että linkistä ”Kansalaisopiston kursseille ilmoittautuminen”.

Ilmoittaudu kurssille aina etukäteen joko verkkoasiointikanavassa tai soittamalla opiston toimistoon. Jos kurssille ei ole kaksi arkipäivää ennen sen alkamista ilmoittautunut yli kuutta osallistujaa, kurssi perutaan. Saat tiedon mahdollisesta peruuntumisesta.

Jos haluat perua osallistumisesi, ilmoita siitä viimeistään kaksi arkipäivää ennen kurssin alkua soittamalla kansalaisopiston toimistoon.

Jos olet työtön ja oikeutettu osallistumaan kurssille puoleen hintaan, toimitathan maksimissaan kolme kuukautta vanhan TE-toimiston todistuksen työttömyydestä ennen kurssin alkamista opiston toimistoon. Toimisto sijaitsee kaupungintalon toisessa kerroksessa. Voit joko jättää todistuksen palvelupisteelle tai varata etukäteen ajan toimistoon soittamalla kansalaisopiston toimistoon.

Lisätietoa kursseista ja kansalaisopiston toiminnasta saat puhelimitse kansalaisopiston rehtorilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kansalaisopistot ovat avoimia kaikille.

Kansalaisopiston kurssit ovat tarkoitettu yli 15-vuotiaille, ellei kurssin tiedoissa toisin mainita. Poikkeustapauksista voit sopia opettajan kanssa ennen kurssin alkua.

Työttömänä voit osallistua kursseille puoleen hintaan.

Palvelun maksullisuus

Palvelu on maksullinen

Kunkin kurssin hinta ilmoitetaan kyseisen kurssin tiedoissa.

Kurssimaksu kattaa vain opetuksen. Osalla kursseista materiaaleista ja raaka-aineista maksetaan lisäksi käteisellä opettajalle. Ainoastaan lasten kurssimaksut sisältävät myös materiaalikulut.

Asiointikanavat

  • Kansalaisopiston toimisto
    +35824745316
    Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)
    Opintosihteeri
    +35824745316
    Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)
    Paimion opisto toimisto
    +35824745316
    Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)
    Suunnittelijaopettaja
    +35824745414
    Maksullisuustiedot: (pvm/mpm) Normaalit palveluajat
    Kansalaisopiston rehtori
    +35824745317
    Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)
    Suunnittelija
    +35824745129
    Maksullisuustiedot: (pvm/mpm) Normaalit palveluajat
    Kaupungin puhelinvaihde
    +3582474511
    Maksullisuustiedot: (pvm/mpm)

Tausta ja lainsäädäntö

Kansalaisopistot tarjoavat mahdollisuuksia omaehtoiselle oppimiselle ja kansalaisvalmiuksien kehittämiselle. Useimmiten opiskelu kansalaisopistossa ei tähtää tutkinnon suorittamiseen, vaan opiskelijan monipuoliseen kehittymiseen, elinikäiseen oppimiseen, hyvinvointiin ja aktiiviseen kansalaisuuteen.

Osa kansalaisopistoista järjestää myös opetussuunitelmaan perustuvaa taiteen perusopetusta. Opistot tarjoavat myös avointa yliopisto-opetusta. Kansalaisopistoja ylläpitävät kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt tai yhteisöt opetus- ja kulttuuriministeriön luvalla. Ylläpitäjät päättävät opetuksen sisällöstä itsenäisesti. Usein opetus keskittyy kädentaitoihin ja harrastuksiin, kieliin ja taideaineisiin. Opetus on tyypillisesti ryhmäopetusta iltaisin tai viikonloppuna. Opetus voi olla lähi- tai etäopetusta.