Koulun esittely

 

Lukiomme on perinteikäs ja hyvin menestyvä oppilaitos, jonka juuret ovat 1925 perustetussa yhteiskoulussa. Lukio-opetus alkoi syksyllä 1956, joten ylioppilaita päästiin lakittamaan keväällä 1959.

 

Vuoden 2010 elokuussa lukio siirtyi niin sanottuun Fortumin kiinteistöön saneerattuihiin tiloihin. Luokat on varustettu uusimmalla opetusteknologialla. Lukion ilme on erittäin valoisa ja viihtyisä. Opiskelijat saivat kunnolliset sosiaalitilat sekä oleskelu- ja työskentelytilat taukotuntien ajaksi.

älytaulu

 

Paimion lukion vahvuuksiin kuuluu monipuolinen kurssitarjonta, jonka avulla opiskelija voi valita erilaisia painotuksia opinto-ohjelmaansa. Opiskelijapalautteen mukaan lukiossa on erinomainen henki ja tasokas opetus. Lukio onkin menestynyt hyvin ylioppilaskirjoituksissa. Opiskelijat ovat myös sitä mieltä, että koulun koko on sopiva.

 

 

 

Paimion lukion kautta on mahdollista suorittaa kaksoistutkinto yhteistyössä Salon Seudun Ammattiopiston tai Ammattiopisto Livian kanssa. Lukion opiskelija voi suorittaa informaatioteknologian kursseja Turun avoimessa yliopistossa. Musiikissa ja kuvaamataidossa on monipuolinen kurssitarjonta ja lukiodiplomeja on mahdollista suorittaa useissa aineisssa. Jääkiekkoilijoillle on järjestettyu valmennusta aamujääryhmässä TPS:n kiekkoakatemian opein. Tästä saa todistukseensa liikunnan lajiharjoittelukursseja. Lukion opetusta monipuolistaa myös Turun seudun lukioiden yhteinen verkkokurssitarjonta.