ParantolaPalkki834x220

Nähtävyydet


Paimio tarjoaa nähtävää niin arkkitehtuurin, museoiden, kuvataiteen, luonnon kuin eläintenkin ystäville! Toki tarjolla on myös monenlaista aktiviteettia, esimerkiksi eri liikuntalajien parissa. Omille alasivuille on koottu tietoa kulttuurikävelyreiteistä sekä käsityökohteista.

Tutustu tarjontaamme näiden sivujen kautta ja tule vieraaksemme!

Paimion parantola


Kansainvälisestikin tunnettu Paimion parantola ( eng. Paimio sanatorium) on Alvar Aallon suunnittelema. 1930-luvulla valmistunut, funktionalistista rakennussuuntausta edustava kokonaisuus houkuttelee vuosittain tuhansia turisteja Paimioon. Huhtikuun alussa 2014 rakennuksessa aloitti toimintansa myös Mannerheimin Lastensuojeluliiton lasten ja nuorten kuntoutussäätiö.


Paimio kuuluu myös helmikuussa 2017 perustettuun Alvar Aalto-kaupunkien verkostoon, jonka tavoitteena on lisätä Aalto-tietoutta. Verkosto on lähiaikoina laajenemassa kansainväliseksi.

Opastuksia järjestetään tällä hetkellä tilauksesta syyskuun ja toukokuun välisenä aikana. Tilatun perusopastuksen minimihinta keväästä 2018 alkaen (ryhmän koko 1-6 hlöä) on 90€ ja yli 7 hlön ryhmät 15€/hlö, kun kyse on puolentoistatunnin mittaisesta opastuksesta. Tilattavissa on myös teemaopastuksista, joista löydät lisätietoa opastuksia organisoivan MagniMundin sivuilta.


Kesällä 2018 avoimia, noin puolitoista tuntia kestäviä yleisöopastuksia (opastushinta 15€/henkilö) järjestetään lauantaisin klo 10 ja sunnuntaisin klo 16. Juhannuksena 23.-24.6. kierroksia ei järjestetä.

Osoite Alvar Aallontie 275, Paimio.
Parantolasta löytyy lisätietoja myös sivustolla www.paimiosanatorium.fi/fi.

Alvar Aallon tuotantoon voi tutustua myös hänen juhlavuotensa kunniaksi (kuolemasta vuonna 2016 40 vuotta) laaditulla nettisivustolla Alvarin maailma
Alvar's world by Expedia.fi