Matkailukohteet ja -palvelut

Cafe Atsalea

Cafe Atsalea on ihana kesäkahvila Paimiossa, idyllisessä vanhassa hirsituvassa. Tule nauttimaan herkulliset leivoskahvit ja ihastelemaan n. 4000 neliön palkitun kotipuutarhan kukkaloistoa.
Avoinna kesälauantaisin klo 10-17 ja ryhmille sopimuksesta ympäri vuoden.


Cafe Atsalea
Kuninkaantien kestikartano

Varsinais-Suomen Kansanopiston yhteydessä toimii juhla-, kokous- ja pienimuotoisia ruokapalveluita tuottava Kuninkaantien Kestikartano. Kuninkaantien Kestikartano tarjoaa myös majoitustiloja niin yksityisille henkilöille kuin isommille ryhmille ja leireillekin. 


VskoPaimion Kesäteatteri

Paimion Kesäteatteri on vuonna 1979 perustettu harrastajateatteri, joka toimii Museomäellä ja tuottaa laadukkaan kesäteatteriesityksen joka kesä. Nimestään huolimatta teatterilla on toimintaa ympäri vuoden - kesäisin siis Museomäellä, mutta muina vuodenaikoina ydinkeskustassa sijaitsevassa Kinossa (Hirsitie 4).


Paimion kesäteatteriSallan paja

Sallan paja on paimiolainen käsityötuotteita valmistava ja myyvä yritys, joka tarjoaa kaunista ja käsintehtyä kotiin sekä puutarhaan. Lisäksi Sallan Pajalla järjestetään erilaisia pajailtoja, joissa voi itse kokeilla käsitöiden valmistusta. Erilaisia pajoja ovat mm. huopakori-, rautalanka-, matonkude- ja kynttilänkoristelupaja. Tule tutustumaan! 


Sallan paja

Succaplokki

Succaplokki on paimiolainen yhden miehen yritys, joka valmistaa neulontatarvikkeita kierrätysmateriaaleista. Yritys toimii Paimion Oinilassa sijaitsevassa kellariautotallissa, jossa koko tuotanto tapahtuu. Tule tutustumiskäynnille ja pääset näkemään tuotteiden valmistusta sekä kuulemaan tarinan Succaplokin vaiheista! Tuotantotiloissa sijaitsee myös ’pieni tehtaanmyymälä’, josta voi ostaa tuotteita.


Succaplokki accessories
Paimion Sähkömuseo

Paimiolla on vahva sähköinen menneisyys. Vuonna 2012 tuli kuluneeksi 100 vuotta sähköä tuottavan ja jakelevan sähköyhtiön perustamisesta Paimion seudulle. Se oli lähtölaukaus mittavan sähköteollisuuden keskittymiselle Paimionjoen rannalle. Tervetuloa yhteen Suomen harvoista sähkön historiaa esittelevistä museoista.


MUSEON~1
Käsityömuseo Miila

Käsityömuseo Miilassa kerrotaan käsityön pitkästä historiasta ja erityisesti sen merkityksestä ihmisten arkeen. Pääpaino museon perusnäyttelyssä on käsityössä sen laajassa merkityksessä eli paimiolaisittain esitellään ”monellaissi kärentöit”. Perusnäyttelyn lisäksi museossa on vaihtuvia erikoisnäyttelyitä sekä pieni museopuoti, josta voi ostaa mukaan ihanat tuliaiset tai käsityötarvikkeita!


MIILAlogo


Uimahalli Solina

Paimion sydämessä sijaitsevassa uimahalli Solinassa on 25m uima-allas, lasten allas, vauva-allas, poreallas ja kylmävesiallas sekä kuntosali ja peilisali, jossa järjestetään ohjattuja liikunta- ja tanssitunteja.


Uimahalli


Bio Stara

Tmi Bio-Kuvan ylläpitämä elokuvateatteri aloitti toimintansa Paimiossa vuonna 2014 entisen S-Marketin ja Huonekaluliikkeen tiloihin saneeratuissa tiloissa Paimion Pussitiellä. Yrittäjällä Jari Mäkilällä ja hänen suvullaan on pitkät, 65 vuotiset perinteet elokuvien esittämisestä Paimiossa. Bio Stara on varustettu digitaalisella projisoinnilla 3D ominaisuuksin. Elokuvateatterissa on kaksi salia, joista isompaan mahtuu 112 ja pienempään 36 katsojaa.