Juhlametsikön infotaulu – Kopio

Juhlametsikkö

Juhlavuoden 2017 yksi päähankkeista Paimiossa on Juhlametsikön istuttaminen. Suomi 100 -koordinaatiotyöryhmän ja kaupungin viheralueyksikön yhteistyönä metsikön istutusalueeksi varattiin Kaaripuisto, joka sijaitsee Kaaritien ja Isolompakontien välisellä puistoalueella.

Alueelle istutettiin toukokuussa 2017 kahtena eri päivänä yhteensä 120 puuntainta, joista 100 tainta istutettiin ns Suomi-alueelle ja 20 tainta ns Paimio-alueelle. Juhlavuoden Yhdessä-teeman mukaisesti istutustyöhön kutsuttiin mukaan paimiolaisia laajalla rintamalla. Suomi-alueen jokaiselle sadalle taimelle löytyi oma istuttajataho. Mukana oli niin koulujen, päiväkotien kuin yhdistysten edustajia.
Juhlametsikön istutus_120517_ministeri (12) – Kopio
Suomi-alueelle istutettiin yksi kuusi, jonka saapui istuttamaan ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.


Juhlametsikkö kartalla

Juhlametsikön istutus_120517_ip (3) – KopioKaupunginhallituksen pöytäkunnan edustajat ja kaupungin johtoryhmän jäsenet istuttivat omia toimiaan Kaaritien varteen.
Paimio-alueen 20 taimen istutuksesta vastasivat kaupungin luottamushenkilöt ja virkamiehet.


Istutetut taimet on merkitty numeroiduilla puukepeillä ja ne on merkitty istutuskarttaan. Listat puuntaimia istuttaneista tahoista ja henkilöistä löytyvät tältä sivulta Tiedostot-osiosta. Syyskuussa 2017alueen laidalle pystytettiin infotaulu, jossa kerrotaan hankkeesta sekä istutustyöhön osallistuneista tahoista ja henkilöistä.