Yleisinfoa Jokipuiston tapahtumasta

Jokipuiston tapahtuma järjestetään päivänä, jolloin on 100 päivää itsenäisyyspäivään. Valtioneuvoston nimittäin Suomi 100 -juhlavuoden päätoimikunnan laatimassa kalenterissa tämä elokuun viimeinen viikonloppu on yksi juhlavuoden kokokohdista. Lauantai 26.8. eli Suomen luonnon päivä on nimitetty myös liputuspäiväksi.

suomifinland100-tunnus_valkoinen_rgb


Perustiedot Jokipuiston tapahtumasta


Tapahtuma-aika klo 12 - 23. Lue tarkka ohjelma.

Vapaa pääsy tapahtuma-alueelle. Alueen toiminnot ovat ilmaisia lukuun ottamatta tuotemyyntiä (ruoka, juoma, käsityöt jne).

Tapahtuma-alue ja pysäköintialueet > katso Kartta-sivu. Sahurintieltä ja Sahatieltä tultaessa ajoneuvoille on järjestetty pysäköintiohjaus.
Lähistöltä tulevia suositellaan tulemaan tapahtuma-alueelle kävellen tai polkupyörillä.
Ranta-alueelle on tapahtuman aikana lupa ajaa vain inva-luvalla (invapysäköintipaikkoja rajattu määrä!) sekä järjestäjille myönnetyillä ajolupalapuilla.

Liikennejärjestelyistä: Draamakävelyt aiheuttavat lyhytaikaisia poikkeuksia liikennejärjestelyissä (myös liikenteen pysäyttämistä)
- Vistantiellä Sahatien ja lukion välisellä alueella
- Vanhalla Turuntiellä välillä lukio – Sillankorvantien/Nauristien risteys
- seuraavina aikoina (noin) 16.15 – 17, 18.15 - 19

WC Tapahtuma-alueella on 12 hengen WC-vaunu sekä kaksi bajamajaa.

Info-pisteestä, joka sijaitsee lähellä esiintymislavaa saa tiiviitä käsiohjelmia. Infopiste toimii myös löytötavarapisteenä. Tapahtuman jälkeen löytötavaroita voi tiedustella osoitteesta tapahtumat@paimio.fi tai 050-586 7733.


Ensiapuryhmä kiertää alueella tapahtuman aikana, mutta sillä on myös Infopisteteltassa oma toimintapiste.


Tapahtuman taustatietoja


Paimion kaupunginhallituksen Suomi 100 -koordinaatiotyöryhmä valitsi tämän elokuun viimeisen lauantain juhlapäiväksi, jota toteuttamaan on kutsuttu juhlavuoden Yhdessä-teeman mukaisesti kaikki halukkaita tahoja niin Paimiosta kuin kauempaakin. Ensimmäisenä mukaan kutsuttiin jo aiempina vuosina elokuussa samalla alueella eli Jokipuistossa toteutettuja tapahtumia, kuten Kahden sillan soutu (LC Paimio) ja Muinaistulien ilta (järjestäjänä Postinkujalaiset). Kun nämä molemmat tapahtumat lähtivät mukaan, saatiin koko päivän tapahtumalle jo perusrunko. Matkan varrella (noin 9 kuukauden aikana) on mukaan ilmoittautunut lukuisia tahoja lisää. Ohjelmaa on nyt 11 tunnin ajan.


Kaupunki on tapahtuman pääjärjestäjä, mutta koko juhlavuoden Yhdessä-teeman mukaisesti osatoteuttajina on kymmeniä paikallisia ja alueellisia yhdistyksiä ja toimijoita. Syksystä 2016 alkaen suunnittelussa ovat olleet mukana mm seuraavat tahot:
* LC Paimio
* Paimion Elävän musiikin yhdistys
* Seuraparlamentti
* Postinkujalaiset
* Reko-ryhmä
* Draamakävelyn oma suunnitteluryhmä
* Paimion Kalastusseura
* Kuninkaantie uuteen kukoistukseen -hanke