Draamakävely Saharannast Räpälään

Jokipuiston tapahtuman yhteydessä pääsee noin tunnin mittaiselle matkalle Paimion historiaan yhdessä 30 näyttelijän ja kolmihenkisen orkesterin kanssa. Ilpo Tuomarilan käsikirjoittama ja Pauliina Saloniuksen ohjaama Saharannast Räpälään - Lahnapäist, silloist ja vähä muustaki esitetään noin 1,3 kilometrin mittaisella reitillä kahdesti. Reitille lähdetään Jokipuistosta (esiintymislavan takaa) kello 16 ja 18. Kävely päättyy Paimionjoen toiselle puolelle Räpälän vanhalle kirkonpaikalle.


Draamakävelyn mainos


Draamakävelyn tuottavat Paimion kaupunki ja Kuninkaantie uuteen kukoistukseen -hanke. Tuotannossa avustavat mm Paimion Karjalaseura, Paimion Kesäteatteri, Paimion seurakunta ja Paimion Perinneyhdistys.Käsikirjoittaja Ilpo Tuomarila taustoittaa kävelyn sisältöä mm seuraavasti:

Draamakävely kokoaa paimiolaiset kävelemään tarinoita ja kokemuksia yhteen. Näytelmän kohtaukset kattavat noin sadan vuoden ajanjakson ja tapahtuvat kuten ne aikoinaan tapahtuivat tai olisivat voineet tapahtua.
Draamakävelyn aikana koetaan jatkuvasti myös uutta: toisilleen tutut ja tuntemattomat jakavat kokemuksen ja luovat uusia tarinoita. Syntyy kertomusten kehä, joka tuo menneen ja nykyhetken tähän ja nyt.


Sitten musiikki, joka on merkityksellinen osa yhteisöjen elämää. Meidän kokemuksemme välittyvät ja tulevat julki sanoituksissa ja pakahduttavissa melodioissa. Rantakoivun alla, Niin pieni ihmissydän on,  Luona vanhan veräjän, Koivu ja tähti… Yhteisesti jaettu, kollektiivinen yksinäisyys, siinä musiikki toimii tärkeänä tunteiden välittäjänä. Se mitä ei voi sanoa ääneen, muuttuu laulujen kautta hyväksytyksi tai helpommaksi kestää.


Iskelmät ovat kansakunnan yhteisiä kertomuksia. Kahvilat ja baarit, huoltamot, verstaat ja pajat, olohuoneet ja tuvannurkat ovat täyttyneet musiikista ja unelmista. Ja samasta on kysymys kun mopoautojen avoimista ikkunoista kantautuu kesäyöhön kiihkeä jumputus…