kaunispiha_asta_rajattu

Paimion kaunein piha -kilpailu

Parillisina vuosina järjestettävän Paimion kaunein kotipiha -kilpailun taustalla on Mauri Perkonojan lahjoitusrahasto, jonka mukaan rahaston tuottoa tulee käyttää mm pihakulttuurin sekä yleisen luonnonsuojelun ja maisemanhoidon vaalimiseen. Kilpailun järjestää Paimion kaupungin sivistys- ja vapaa-aikalautakunta.


Vuonna 2018 kilpailualueena oli Kyysilän, Preitilän sekä tien 2343 lähialueet. Tuomaristo valitsi voittajaksi Marja-Kaisa ja Matti Pirttijärven pihan osoitteessa Kiertotie 2.Kilpailun säännöt:


1. Järjestäjät

Paimion kaunein kotipiha – kilpailun järjestäjänä on Paimion sivistys- ja vapaa-aikalautakunta.

Kilpailu perustuu Mauri Perkonojan lahjoitusrahastoon, jonka säännöissä rahaston tuottoa tulee käyttää mm. pihakulttuurin sekä yleisen luonnonsuojelun ja maisemanhoidon vaalimiseen.


2. Kilpailun julkistaminen ja tiedottaminen
Kilpailu julkistetaan toukokuun aikana.
Kilpailusta tiedotetaan paikallislehdessä sekä kaupungin nettisivuilla.


3. Kilpailuun osallistuvat pihat
Kilpailuun osallistuvat paimiolaiset omakoti- kerros-, rivi- ja paritalopihat sekä maalaistalojen pihat. Tarpeen mukaan eri ryhmille järjestetään omat sarjat. Paimion sivistys- ja vapaa-aikalautakunta nimeää tuomariston, joka kiertää arvioimassa kilpailualueen pihat kesän aikana, erikseen ilmoittavana ajanjaksona.


4. Pihojen arviointi
Kilpailun tavoitteena on löytää asukkaidensa näköisiä, toimivia ja esteettisiä pihoja. Tavoitteena on myös kannustaa paimiolaisia omien elinympäristöjensä kohentamiseen sekä nostaa esille lähialueiden kauneutta.  Arvioinnin kohteena kilpailussa ovat pihat kokonaisuutena: pihan toimivuus ja kauneus, rakenteet ja kulkuväylät sekä ympäristöstä välittäminen. Pihojen tulee olla asukkaidensa näköisiä ja heidän eri toimintoihinsa sopivia. Pihassa saa näkyä elämisen ja asumisen jäljet. Mielenkiintoiset ja omaperäiset ratkaisut otetaan arvostelussa myös huomioon.


5. Tuomaristo ja tuomarityöskentely
 Paimion sivistys- ja vapaa-aikalautakunta nimeää pihakilpailun tuomariston kilpailukohtaisesti. Tuomariston jäseniksi kutsutaan henkilöitä, jotka edustavat erilaisia näkökantoja pihakulttuuriin. Tuomaristossa tulee olla pariton määrä jäseniä. Palkintosijat määräytyvät tuomariston yhteispistemäärän mukaisesti, siten että eniten yhteispisteitä saanut piha voittaa kilpailun.
 
6. Kilpailun voittajan julkistaminen ja palkinnot
Pihakilpailun voittaja julkistetaan syyskuun loppuun mennessä.
Voittajien nimet julkistetaan Paimion kaupungin nettisivuilla sekä paikallislehdessä. Sarjan voittajalle palkinnoksi annetaan pihalaatta sekä Paimion kaunein kotipiha-kilpailun kunniakirja. Sijoille 2. ja 3. sijoittuville pihoille myönnetään Paimion kaunein kotipiha-kilpailun kunniakirjat.