pyöttiälän taulu

Kuvataidetta Paimiossa

Kaupungin taidekokoelma

Suurin osa taidekokoelman teoksista on paikallisten taiteilijoiden tekemiä ja sitä kautta kokoelma heijastaa myös Paimion historiaa. Mukana on myös alkuperäisiä veistoksia. Lukuisten taulujen ja patsaiden lisäksi kaupungin taidekokoelmaan kuuluu mm. seinätekstiilejä ja tilataideteoksia.Taidekokoelma on jatkuvasti laajeneva kokonaisuus, johon lisätään teoksia vuosittain. Hankinnoista päätetään tapauskohtaisesti.Yhteensä teoksia on n. 260.

Taidekokoelma on tarkoitettu kaupunkilaisten katsottavaksi, ja siksi teokset pyritään sijoittamaan julkisiin tiloihin. Taidetta voi ihailla mm. kaupungintalon aulassa ja käytävillä, kirjastossa, terveyskeskuksessa ja vanhainkodissa. Sisätilojen lisäksi kaupungin taidetta on esillä mm. kaupungintalon pihalla ja moottoritien varrella.

Paimion keskustan alueella olevien julkisten muistomerkkien ympärille on laadittu Patsastelua Vistalla -kulttuurikävelyreitti. Se sisältää 12 eri kohdetta. Lisätietoa löytyy tämän linkin takaa.
sukselaisen muistomerkki
V.J.Sukselaisen muistomerkki (v. 2008) kaupungintalon ja kirkon välisellä puistoalueella. Muistomerkki on taiteilija Raili Mikkosen ja arkkitehtitoimisto Ark`Aboan yhteistyötä.


Kuvataideopetusta Paimiossa tarjoavat:

Kansalaisopisto